Computeronderhoud

Heeft u problemen met uw computer? Is hij traag? Wilt u hem eens goed opschonen?

De computer wordt na verloop van tijd trager. Waarom is dat? Er zijn veel oorzaken die voor een trage computer kunnen zorgen. De vraag is altijd welke oorzaken dat zijn. Wat gaat er traag? Duurt het bijvoorbeeld lang voordat de computer is opgestart? Of start hij redelijk snel, maar is daarna traag? Of is internet alleen maar langzaam? Er kan van alles aan de hand zijn.

Ik kan u daarbij helpen.

In de eerste instantie wordt er  gekeken naar:
  • of de harde schijf nog voldoende ruimte heeft
  • hoeveel werkgeheugen de computer heeft
  • daarna wordt gezocht naar overbodige bestanden en programma’s
  • ook wordt er gezocht naar virussen en andere malware

Is de computer na de schoonmaakbeurt niet veel sneller geworden, dan wordt er verder gekeken naar andere mogelijkheden.

Tegenwoordig is het mogelijk om er een ander soort harde schijf in te zetten. Dit worden SSD schijven genoemd. Deze geven de computer een echte boost en hij zal daarna veel sneller werken. De nieuwe computers vandaag de dag hebben al vaak zo’n SSD schijf. Een paar jaar terug waren deze schijven nog onbetaalbaar, maar nu ze steeds vaker gebruikt worden, zijn ze al behoorlijk in prijs gedaald. Als u besluit om een SSD schijf aan te schaffen, kan ik deze voor u inbouwen. Van uw bestanden op de huidige schijf wordt uiteraard eerst een back-up gemaakt. Op de nieuwe schijf worden Windows en andere programma’s opnieuw geïnstalleerd. Daarna worden uw bestanden weer teruggezet.

Als u hulp wilt hebben bij het onderhouden van uw computer, neemt u dan contact met mij op. Als u een laptop heeft, kunt u deze meenemen naar de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201 in Lelystad. Heeft u een grote computer, dan kan ik ook bij u thuis komen.

06 39 3434 67 (tijdens werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur.
Of via een e-mail naar: idegroot@outlook.com

Tarief:
€ 6,00 per kwartier (minimale afname is 30 minuten)
Als u naar de Hanzeborg komt betaalt u geen voorrijkosten. Heeft u een grote computer (een desktop) dan kom ik bij u thuis. De kosten van het openbaar vervoer komen er dan bij.