Ervaringen cursisten

Monique:
Sinds ik de computerlessen heb gedaan, hoef ik mijn kinderen niet meer lastig te vallen met allerlei computervragen.
Dank aan de docente Ineke de Groot. Haar uitleg was zo duidelijk. Zelfs voor mij, een 70+er!

Paula:
Er is een ontspannen sfeer tijdens de lessen en ruimte voor een lach en soms een ‘traan’ als je denkt dat je je foto’s kwijt bent, maar Ineke, de docente, lost het gelukkig weer op. Belangrijk is dat je persoonlijke aandacht krijgt. Er is ook ruimte voor een gesprekje als er iets persoonlijks gebeurt met de mensen in de cursus en dat is fijn.

Hes:
Ik heb de afgelopen jaren diverse cursussen gevolgd bij Ineke de Groot. Er ging een wereld voor mij open. Door de cursussen ben ik mijn angst voor computers kwijtgeraakt en durf nu veel meer te ondernemen. De cursusboekjes zijn duidelijk geschreven, ik gebruik ze nog wel eens om te zien hoe iets ook al weer ging. Ineke, bedankt, het was super!

Arie:
Voor mij kwam je cursusaanbod als geroepen. Ik ben zo’n oudere die op latere leeftijd heeft leren computeren. Met de basis- en vervolgcursus van Windows 8 heb ik veel geleerd. Je bent een prima lerares en je lesboeken zijn duidelijk, de groepen
lekker klein en het ging niet te snel, maar ook niet te langzaam.

Marie-José:
Ik heb de iPad-cursussen en de Windows 8 vervolgcursus gedaan bij Ineke de Groot.
De lessen zijn persoonlijk, prettig en leerzaam. Ik ben er qua computer zekerder mee geworden. De iPad heeft geen geheimen meer voor mij. Ook het bijbehorende boek is duidelijk en een goed naslagwerk. Beslist een aanrader voor iedereen die meer computerlef wil krijgen. Bovendien een goede gelegenheid om ook andere mensen te leren kennen.

Sylvia:
Voor mij was de iPadcursus voor beginners bijzonder leerzaam en op sommige momenten een beetje een ‘’wauw’’ gevoel.
Wat fijn om in een kleine groep met min of meer leeftijdsgenoten, op zo’n ontspannen manier met dit fenomeen om te leren gaan. Veel wist ik al, maar ik ben nog veel meer aan de weet gekomen. Duidelijk is ook het lesboek om iets op te zoeken als je het even niet meer weet. Al met al een geslaagde cursus!

Nieke:
Ik heb de iPadcursus voor beginners met heel veel plezier gedaan. Het was erg leerzaam. De uitleg was duidelijk en helder.
Alle cursisten kregen de volledige aandacht van Ineke en het verloopt heel plezierig. Na 8 lessen zijn de cursisten klaar om de iPad-weg te vinden. Deze cursus is een aanrader.

Riet:
Gedurende de afgelopen maanden heb ik de cursus “Werken met de iPad deel 1 en deel 2 gevolgd. De cursus, gegeven door Ineke de Groot, was voor mij heel leerzaam en informatief. Met name ook door de bijzonder plezierige en deskundige manier van lesgeven door Ineke. Het bijbehorende lesboek, door haar zelf geschreven, was daarbij een fantastisch hulpmiddel. In duidelijke taal beschrijft ze stap voor stap met behulp van plaatjes de lesstof, zodat je thuis het behandelde nog eens kunt nalezen en oefenen. Aan hen, die voor het eerst met de iPad aan de slag willen gaan, kan ik deze cursus van
harte aanbevelen.

Alida:
Vorige jaar heb ik de beginnerscursus voor de iPad gedaan en nu doe ik de vervolgcursus. Ook ben ik bezig met Picasa. De lessen zijn in kleine groepjes. De kosten zijn niet hoog. De bijbehorende cursusboekjes zijn heel toegankelijk geschreven en
onze docente doet er alles aan om het ons te laten begrijpen.

Tineke:
Ik heb een iPad gekocht om toch een beetje bij deze tijd te blijven. Mijn kinderen en kleinkinderen houden mij up-to-date op deze manier. Leeftijd maakt niet uit in de cursus. De lessen worden mooi rustig gegeven en er wordt goed uitgelegd. Het zijngezellige kleine groepen. Ook het cursusboek is duidelijk. Ik wil zelfs de gevorderde lessen gaan volgen en kijk er nu al naar uit.

Wil, 73 jaar:
Zeven jaar geleden volgde ik al diverse computercursussen bij Ineke de Groot. Ik was in de eerste instantie wat ‘’bang’’ voor de pc, maar Ineke heeft me daar volkomen van afgeholpen. De wijze waarop ze les geeft is heel erg plezierig. Ook al vraag je een paar keer hetzelfde; geen nood, Ineke legt het je rustig weer opnieuw uit. Dit alles aan de hand van door haar zelf geschreven leerboeken, die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten. Ook heel handig als naslagwerk wanneer je het een en ander vergeten bent. Nu heb ik onlangs een iPad aangeschaft en het sprak dan ook vanzelf dat ik weer bij Ineke op les ben gegaan. Ook nu ben ik weer erg enthousiast over haar manier van lesgeven. Ik ga dan ook komend seizoen zeker op de vervolgcursus.

Annemarie:
Om ‘erbij te horen’ moet je natuurlijk een computer kunnen hanteren.
Wij gingen dus bij Ineke op cursus. Hier troffen we een enthousiaste docente,
die met engelengeduld steeds weer een en ander uitlegde.
En als je na verloop van tijd wat was vergeten door te weinig te doen, dan ging je ook weer op “herhaling”/ opfriscursus en dan wist je het weer. Het einde vond ik de cursus “iPad”. Dat is toch zo’n handig ding!

Ank:
Een super handige cursus.
Een super handig cursusboek.
Super handige tips en tricks.
Super handige lerares.

Leny:
Het begon allemaal met de cursus ‘Foto’s bewerken met Picasa’. Leuk om je eigen foto’s te bewerken en mooier te maken.
Dan is de stap naar nog een cursus niet groot: ‘Kaarten, kalenders en fotoalbum maken’. Het resultaat na de 6 lessen was een mooi album over mijn vakantie in Zuid-Afrika.
In de ‘Windows vervolgcursus‘ kreeg ik antwoord op een aantal probleempjes waar ik in het computergebruik soms tegenaan liep. Leuk hoe we in de vragen van anderen ons eigen probleem herkenden.
Toen volgde ‘Powerpoint’ presentaties maken en mijn laatste cursus was ook een heel nuttige: ‘Wachtwoordbeheer’. Zeker in deze tijd geen overbodige luxe.
Ineke, bedankt voor de manier waarop je je cursisten de kneepjes bij brengt.

Share on linkedin